Δημοσιεύθηκε στην ΝΕΑ /NEWS

θελω σκυλο!ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΚΥΛΟΣ Η ΟΧΙ?


Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή όπου πολλοί σκέπτονται την απόκτηση είτε αγοράς η υιοθέτησης ενός τετραπόδου φίλου ονόματι Σκύλος.
Είναι μια γλυκιά σκέψη που σε γεμίζει χαρά όταν φαντάζεσαι το γλυκό μουτράκι να σε κοιτάζει όταν θα του μιλάς η την χαρά που θα κάνει όταν επιστρέφεις από την δουλειά. Υπάρχουν πολλά όμως που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση.
Ο σκύλος είναι καταρχήν εφόρου ζωής θα είναι εξαρτημένος από εσάς. Δυστυχώς δεν μπορεί να πάει μόνος του βόλτα ούτε στον κτηνίατρο του όταν ασθενεί . Δεν γνωρίζει πως η καρέκλα της οποίας μάσησε το πόδι είναι για να κάθεσαι και όχι για δάγκωμα ούτε πως το χαλί δεν σημαίνει απαγορεύεται το κατούρημα !Και πάνω από όλα να σκεφτείτε πως όταν θα πηγαίνετε διακοπές θα πρέπει η να τον φιλοξενήσετε σε μια πανσιόν η να σας τον κρατήσει κάποιος η να τον πάρετε μαζί σας. Είναι πολλά λοιπόν τα οποία θέλω να τα σκεφτούμε μαζί για να γίνει η απόφαση σωστά και συνειδητά.
 
 
 

                                                                                                     
 

 
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Η Τροφή οποία πρέπει να είναι ποιοτική για να έχει σωστή ανάπτυξη αν είναι κουτάβι και να μην ασθενήσει .Ο ενήλικας σκύλος για να μην εμφανίσει ασθένειες όπως απώλεια τριχώματος παχυσαρκία κλπ. Η ξερή τροφή εάν είναι ποιοτική διασφαλίζει στον σκύλο καλή υγεία σωματική και δοντιών μιας και κάνει και μηχανικό καθαρισμό. Σας απαλλάσσει επίσης από το καθημερινό μαγείρεμα και σαφέστερα είναι πολύ ποιο οικονομικός. Φυσικά δεν απαγορεύεται να του μαγειρέψετε αλλά μονό τρόφιμα τα όποια δεν είναι επιβλαβή δύσπεπτα η τοξικά για αυτόν. Η κονσέρβα και τα κόκαλα από κοτόπουλο, κουνέλι η γαλόπουλα για μένα δεν έχουν θέση στο διαιτολόγιο του μιας και η πρώτη δεν δίνει στον οργανισμό του τα συστατικά που πρέπει και έχει μέσα πολλά υποπροϊόντα (με εξαίρεση της κτηνιατρικές ) και τα κόκαλα κάνουν διάτρηση στομάχου και κολίτιδες.

Οι Βόλτες του .Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί. Ο σκύλος σας λοιπόν έχει την ανάγκη για καθημερινή και ίσως σε μερικές φυλές πολύωρη σωματική η και πνευματική εξάσκηση. Κάθε φυλή έχει συγκεκριμένες ανάγκες από φροντίδα και εξάσκηση. Έτσι λοιπόν εάν δεν διαθέτετε αθλητικό στυλ και αντοχές μην πάρετε αθλητικό και ενεργητικό σκύλο όπως Χασκι η Λαμπραντορ η ένα Τζακ Ράσελ τα οποία διαθέτουν μπόλικη ενέργεια για κάψιμο.

Κτηνίατρος. Στην αρχή της ζωής του το κουτάβι πρέπει να πηγαίνει κάθε μήνα για τα εμβόλια του ,έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός ,ο όποιος κλείνει με το αντιλυσσικό εμβόλιο. Πρέπει να δίνονται τακτικά ανά ένα η τρεις μήνες ανάλογα με την εκάστου αγωγή που θα σας υποδείξει ο γιατρός. Τα επαναληπτικά εμβόλια ενός ενηλίκου σκύλου είναι κάθε χρόνο ,μια φορά. Σε περίπτωση ασθενείας η τραύματος είστε διατεθειμένοι να δώσετε χρήματα και χρόνο για να εξασφαλιστεί το καλύτερο για αυτόν? Πολλές ράτσες έχουν κληρονομικές ασθένειες, οποίες δυστυχώς μπορεί να μην της αποφύγετε. Το τσιπ με αριθμό μητρώου και τα στοιχεία σας είναι καμία φορά η μόνη λύση να βρεθεί ο σκύλος σας και να επιστρέψει σε εσάς μιας και μπορείτε να αποδείξετε την γνησιότητα της κατοχής του ακόμη και σε περίπτωση κλοπής. Η πιθανή στείρωση θηλυκού η αρσενικού σκύλου. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Ίσως κάποιες φορες είναι αναπόφευκτη.
 
Τα πράγματα του όπως Κρεβατάκι Στρώμα (για μεγάλες φυλές οποίες έχουν ανάγκη από ορθοπεδικά στρώματα) η Κουβέρτα. σπιτάκι σε περίπτωση που μένει σε εξωτερικό χώρο .Τα μπολ τροφής και νερού. Πετσέτες για μπάνιο. Η κτένα του. Τα περιλαίμιο ,σαμάρι (ολόσωμο) και οδηγός βόλτας ,κοντός, μακρύς η φλεξ ( με μηχανισμό).Τα παιχνίδια του.Προσοχη σε παιχνιδια με τοξικες ουσιες μαλακά πλαστικά τα όποια μπορεί να αποβούν μοιραία (πνιγμός) η να κάνουν κολίτιδα.
Η Εκπαίδευση η Ανατροφή του. Είτε βρίσκετε στην αρχή η σχέση σας είτε είναι κουτάβι είτε ενήλικας η εκπαίδευση του ξεκινά από την πρώτη ημέρα της παραμονής του στο νέο σπίτι δηλ το δικό σας. Μην χάνετε χρόνο νομίζοντας πως θα καταλάβει μόνος του θα μεγαλώσει η απλά θα σας συνηθίσει και θα σταματήσει η αποκτήσει ξαφνικά σωστή συμπεριφορά η θα σας «ακούει ».Τα κουτάβια ξεκινάμε την βασική υπακοή δηλ εκμάθηση εντολών / λέξεων και την κοινωνικοποίηση τους με το εξωτερικό περιβάλλον από τους  δυο μήνες της ζωής τους. Σε περίπτωση λάθους χειρισμού από μεριά μας ο σκύλος θα μάθει να συμπεριφέρεται λάθος .Ο σκύλος Δεν γνωρίζει λάθος η σωστό αλλά το επιτρεπτό η όχι που του υποδείξαμε. Μην θεωρείτε την εκπαίδευση πολυτέλεια η περιττή διότι θα σας απαλλάσσει από πολλά μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς σκύλου όπως φοβίες, δάγκωμα, ανυπακοή, αφόδευση στο σπίτι, γαύγισμα, τράβηγμα στην βόλτα, κτητικότατα κλπ. Και πάνω από όλα καλύτερα είναι να ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΣ. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας βοηθήσει να λύσετε ήδη υπαρκτά προβλήματα. Πάνω από όλα η εκπαίδευση απαιτεί πρόληψη υπομονή σωστό τρόπο και φυσικά ανταμοιβή. ΠΟΤΕ ΒΙΑ!
 
Το Μπάνιο του. Επειδή δεν είναι άνθρωπος συνεπώς δεν έχει της ίδιες ανάγκες με εμάς. Η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται από την ράτσα του σκύλου και τον τρόπο διαβίωσης του τον καιρό και σε εσωτερικό η εξωτερικό περιβάλλον. Το τακτικό βούρτσισμα βοηθά το τρίχωμα να καθαρίζετε από τα νεκρά κύτταρα συνεπώς την αναγέννηση νέων κύτταρων και βοηθά στο γυαλιστερό του τρίχωμα χειμώνα το δέρμα του σκύλου προστατεύει τον σκύλο από εξωτερικές επιθέσεις του καιρού όπως κρύο, βροχή με τον σχηματισμό ενός «αόρατου φιλμ».

 

 
 
 
Κούρεμα .Κάποιες ράτσες έχουν πολύ απαιτητικό τρίχωμα το οποίο πρέπει να το προσέχετε ιδιαίτερα για να μην σχηματίζουν κόμπους και το τρίχωμα τους δεν ανανεώνετε οπότε το κούρεμα είναι αναγκαίο.
 
 
 
 
 ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ . Τι θα είναι ?Κορίτσι η αγόρι?Τα θηλυκά ωριμάζουν νωρίτερα , έχουν οίστρο κάθε έξι μήνες για 21μέρες .Είναι ποιο χαδιάρες, ποιο ήρεμες και έχουν ποιο γλυκό παιχνίδι ,γίνονται ποιο τρυφερές με τα παιδιά. Η εκπαίδευση τους είναι πολύ ποιο εύκολη. 
Τα αρσενικά από την φύση τους ωριμάζουν αργότερα κάτι που σημαίνει παρατεταμένη περίοδο εφηβείας ότι συνεπάγετε με αυτό.(ειδικά στα μεγαλόσωμα έως γιγαντόσωμα σκυλιά)
 Σε περίπτωση οίστρου θηλυκού της γειτονιάς η σε μια εμβέλειας ακόμη και ένα χιλιόμετρου ο σκύλος μπαίνει αυτόματα στην φάση αναζήτησης για αναπαραγωγή με αποτέλεσμα προσωρινή ελάττωση /ανταπόκριση υπακοής ,τάση φυγής με κίνδυνο να περιπλανιέται για μέρες η να χαθεί για πάντα. Επίσης σε αυτήν την φάση οι σκύλοι γίνονται εριστικοί ,μαλώνουν ευκολότερα με άλλα αρσενικά γαυγίζουν ουρούν πολύ περισσότερο ,χάνουν την όρεξη για φαγητό πολλές φορές «κλαίνε» και μελαγχολούν.
 Σε γενικές γραμμές είναι ποιο κτητικοί ανεξάρτητοι ,ξεροκέφαλοι. Ουρούν με όρθιο το πόδι κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να το πληρώσει και ο καναπές σας. . 

 

 
 
 
 
 ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ  ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ .

 
 
 
 
 
 
 

 

 

    

 
 
 
 
 
Advertisements

Συντάκτης:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ . ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ.ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΝ.ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. Κοινωνικοποιηση / Βασικη Υπακοη /Επιλυση Προβληματων Συμπεριφορας / διαμορφωση χαρακτηρα .Καλλοπισμος ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΤΑΣ / ΠΑΝΣΙΟΝ ΣΚΥΛΩΝ