Δημοσιεύθηκε στην ΝΕΑ /NEWS

Χωρίς τέλη η εγγραφή σκύλων με ΤΣΙΠ…


Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

Καταργούνται τα τέλη εγγραφής των σκύλων στο Μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, όπως επίσης και τα τέλη για έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής. Αυτό ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Γεωργίας, θέλοντας να απλοποιήσει την όλη διαδικασία. Μάλιστα, πρόκειται να κάνει ευκολότερο τον εντοπισμό ζώων που χάθηκαν, όπως επίσης και τον εντοπισμό των ιδιοκτητών των εγκαταλελειμμένων ζώων. Συγκεκριμένα, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοίνωσαν χθες πως παραχωρείται δικαίωμα πρόσβασης στη βάση δεδομένων του Συστήματος Αναγνώρισης και Καταγραφής Ζώων Συντροφιάς σε ιδιώτες κτηνιάτρους, οργανώσεις προστασίας ζώων, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια και στην Αστυνομία.
Στόχος της παροχής της πρόσβασης αυτής είναι η βελτίωση τόσο της διαδικασίας εγγραφής των σκύλων προς διευκόλυνση του κοινού, όσο και της διαδικασίας ανεύρεσης απολεσθέντων ζώων ή των ιδιοκτητών εγκαταλελειμμένων ζώων. Με την απρόσκοπτη πρόσβαση στη βάση δεδομένων θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης καταχώρησης στο Μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των ζώων τα οποία σημαίνονται από τους ίδιους τους ιδιώτες κτηνίατρους ενώ, επιπλέον, θα είναι δυνατή η άμεση αναζήτηση των στοιχείων ενός απολεσθέντος ή εγκαταλελειμμένου ζώου, εάν αυτό έχει ταυτοποιηθεί κατά το παρελθόν.
Το δικαίωμα πρόσβασης στο Σύστημα Αναγνώρισης και Καταγραφής των Ζώων Συντροφιάς θα δοθεί μετά από αίτημα των προαναφερθέντων ατόμων και φορέων για χρήση των στοιχείων του Συστήματος στα πλαίσια εφαρμογής των περί Σκύλων Νόμων του 2002 και του 2005 [Ν.184(Ι)/2002 και Ν.137(Ι)/2005] και των περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμων του 1994 – 2008 [Ν.46(Ι)/1994, Ν.94(Ι)/1997, Ν.75(Ι)/2000, Ν.43(Ι)/2002, Ν.95(Ι)/2008].

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κωδικός άρθρου: 867612

ΠΗΓΗ:ΠΟΛΙΤΗΣ – 24/04/2009, Σελίδα: 23

Advertisements

Συντάκτης:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ . ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ.ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΝ.ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. Κοινωνικοποιηση / Βασικη Υπακοη /Επιλυση Προβληματων Συμπεριφορας / διαμορφωση χαρακτηρα .Καλλοπισμος ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΤΑΣ / ΠΑΝΣΙΟΝ ΣΚΥΛΩΝ