Δημοσιεύθηκε στην ΥΓΕΙΑ

Νερο, νερακι.


Για τους σκυλους το νερο ειναι αναγκαιο για την ορθη βιοχημικη λειτουργεια σωματος.Η αναλογια του νερου στο σωμα του ειναι 70% οπως και στους ανθρωπους.
Ειναι διαλυτης ανοργανων ουσιων και μεταφορεας μεταβολικων ουσιων στην αλυσιδα     εντερο-αιμα-ιστοι-και αντιστροφα.
Επισης ειναι ρυθμιστης θερμοκρασιας σωματος επειδη οι σκυλοι αποβαλλουν την θερμοτητα τους με το λαχανιασμα κατι που συνεπαγετε με την απωλεια ζωτικου υγρου απο τους ιστους.
Η διαφορα εδω με τον ανθρωπο ειναι πως εμεις αποβαλλουμε ηλεκτρολυτες.
Αυξημενη αναγκη στην προσληψη υπαρχει στα κουταβια ,εγκυες και θυλαζουσες σκυλες οπος και στην περιοδο καλοκαιριου και οταν σκυλος εργαζετε και αθλειτε.
Απεναντιας υπαρχει μειωμενη αναγκη την περιοδο του χειμωνα λογο της χωνεψης του λιπους οπου η προσληψη του  ειναι αυξημενη.

ΝΑ θυμαστε το καλοκαιρι να ανανωενετε το νερο στο μπολ του σκυλου σας συχνα ωστε να παραμενει δροσερο και να  μην θερμαινετε γιατι ο σκυλος δεν μπωρει να ρυθμιζει ευκολα τη θερμοκρασια του σωματος .Οι σκυλοι ρυθμιζουν την θερμοκρασια του σωματος με το λαχανιασμα κατι που  λειτουργει σαν αιρκοντισιον μιας και το μονο σημειο που ιδρονει στο σωμα ειναι οι πατουσες.

Advertisements

Συντάκτης:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ . ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ.ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΝ.ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. Κοινωνικοποιηση / Βασικη Υπακοη /Επιλυση Προβληματων Συμπεριφορας / διαμορφωση χαρακτηρα .Καλλοπισμος ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΤΑΣ / ΠΑΝΣΙΟΝ ΣΚΥΛΩΝ